Hyvä leivos

Ensi perusasento.

Ottakaa 2 kpl kananmunia ja nostakaa vasen jalka haaleaan veteen. Vatkattuanne munat kaatakaa ne hitaasti vartaloa nytkyttäen vaakasuoraan lattialle.

Ottakaa sitten 2 ruokalusikallista perunajauhoja olkapäille ja potkaiskaa voimakkaasti perunajauhot kylmään veteen.

Tehtyänne tämän kymmenen kertaa hikoilette varmasti 1/2 voita, joka vatkattuna lisätään taikinaan. Hengittäkää sisään 2 kupillista vehnäjauhoja 1/2 kg sokeria ja sitruunan kuori raastettuna.

Hypätkää tahdissa,, joka kolmannella kerralla korkealle ilmaan ponnahtaen taikinan päälle ja alustakaa sitten huolellisesti kyykkyasennossa Käykää pitkäksenne lattialle ja pyöritelkää taikinasta saksanpäähkinän kokoisia leivoksia kantapäillänne Hypätkää kyykkyasennossa kiehuvaan veteen.

Kymmenen minuutin kuluttua ottakaa kypsynet leivokset lattialta Kuivatkaa karhealla pyyhkeellä, latokaa lämpimiin flanelleihin ja tarjotkaa teen kera.